Digitaal coaching

Digitaal coaching

29 mei 2022 Uit Door Redactie

Waarom zou je dit verkiezen boven een normale manier van het coachen? Digitaal coaching is een manier van het bijhouden en motiveren van je sporttraject zonder dat je verder persoonlijk contact hebt. Het is dus een app die wordt bijgehouden en aangepast op basis van jouw doelen. Tijdens de loop van het traject wordt het ook steeds weer aangepast aan iets waar je mee bezig bent en de vooruitgangen worden geboekt. Stap voor stap zet je een doel voor jezelf neer en daar wordt er dus bij geholpen, het doel moet dan behaald worden. Al die stapjes door de maanden heen krijgen een positief effect op het geheel traject en kun je de resultaten enorm meemaken.

digitaal coaching

Algemene voordelen

Je bent met digitaal coaching van een aantal dingen voorzien die de basis vormen van een succesvolle begeleiding van je traject. Ten eerste ben je verzekerd van een professionele begeleiding. Dan weet je ook eigenlijk dat je goed zit en hoef je al veel minder zorgen te maken als het gaat om het behalen van je doelen. Je weet dan namelijk dat er profs zijn die veel ervaring hebben en jou dus overweg helpen. Echter om dat te realiseren zijn er andere tools nodig die de experts met jou gebruiken, zodat jij zo snel en zo goed mogelijk je doelen behaalt. Je hebt bijvoorbeeld voedingsschema’s die erg belangrijk zijn bij het sporten. Meestal weet je niet eens waar je aan moet beginnen als je gaat sporten, laat staan de voeding daarvan. Geacht van welke doelen je voor jezelf hebt neergezet, kan de voeding erg verschillen. Daarnaast is ieder persoon anders en heeft dan ook meer of minder bepaalde stoffen nodig.

Trainingsschema’s

Naast de voedingsschema’s, ben je ook voorzien van een trainingsschema als het gaat om digitaal coaching. Ook dat is dan weer afhankelijk van welke doelen je hebt neergezet en hoeveel je weegt, hoe lang je bent, wat je uithoudingsvermogen is etc. Stel dat je van plan bent om puur je conditie weer helemaal top te krijgen. Daarbij kan het zo zijn dat het uiterlijk je niet veel uitmaakt en het doel puur je stamina te verbeteren is.